Creu de Sant Jordi

Com sabeu el 5 de març de 2015  l’Ajuntament de Mataró va acordar per unanimitat proposar la Sala Cabanyes, secció teatral del Centre Catòlic de Mataró, en ocasió del centenari de “Els Pastorets de Mataró” la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. 

Gràcies al suports de molts particulars, entitats, associacions i empreses de Mataró i d’arreu de Catalunya, la Creu de Sant Jordi va ser concedida a Sala Cabanyes el  26 d’abril de 2016.

La presidenta de Sala Cabanyes, Anna Gene, va rebre de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la Creu de Sant Jordi. En aquest any del Centenari de la primera representació d’Els Pastorets de Mataró, la secció teatral del Centre Catòlic ha estat distingida pels cent anys dels seu espectacle més popular i «en reconeixement al seu paper integrador i de defensa de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes».

El president de la Generalitat ha lliurat la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i a tretze entitats del país. A més de la Sala Cabanyes, associacions con la Fundació Pere Tarrés, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, la Revista de Catalunya o els Lluïsos d’Horta han rebut també el reconeixement en aquesta edició.

L’acte es va fer al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat i, a més de Puigdemont, el van presidir també la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i el conseller de Cultura, Santi Villa.