Els Pastorets de Mataró

UN ESPECTACLE MUSICAL DE GRAN FORMAT amb tots els ingredients: orquestra i cants en directe, balls, canvis espectaculars d’escenografia, personatges bons i dolents, personatges dramàtics i còmics, efectes especials de foc, de llum i de so, projeccions…

UN ESPECTACLE COL·LECTIU en el que intervenen més de 300 persones de forma absolutament desinteressada.

UNA PEÇA ÚNICA que conserva l’esperit i les característiques originals d’un espectacle escrit a inicis del segle XX, però amb la força i ritme que el fa vigent en el segle XXI.

L’ESPECTACLE IDONI PER A TOTA LA FAMÍLIA en unir en un mateix muntatge les sensacions més diverses: la fantasia del pròleg, l’emoció de les escenes dramàtiques, les sorpreses d’aparicions i transformacions sobtades, l’espectacularitat de l’escenografia i la bellesa de les melodies musicals.

PATRIMONI CULTURAL DE LA CIUTAT des que, l’any 1981, l’Ajuntament de Mataró els va declarar així en reconèixer la seva singularitat, els valors culturals i tradicionals que contenen, la perseverança de diverses generacions de mataronins per mantenir-los vius al llarg de tants anys i sobretot el rigor en la seva execució.

UNA ESCOLA D’INICIACIÓ TEATRAL on els més petits, atrets per la màgia del teatre, tenen la oportunitat d’intervenir per primer cop dalt d’un escenari i on s’han forjat diversos actors i actrius que ara són o han estat al mon professional: Jordi Bosch, Joan Pera, Boris Ruiz, Montserrat Vellvehí, Roger Pera, Pere Anglas…

UNA PART FONAMENTAL DE LA TRADICIÓ NADALENCA CATALANA i un punt de referència obligat sempre que es parla de Pastorets al nostre país.

Glossats i recomanats per diversos crítics teatrals, «Els Pastorets de Mataró» són una referència destacada en el panorama del teatre català. Un espectacle del segle XXI…. que ja té més de  100 anys!!!